• Arabmézga
    Tapadást elősegítő természetes hatóanyag, de értékes bőrfeszesítő hatóanyagként is elismerik. A szenegáli akáciafa gyantájából készül, annak kiszárításával és őrlésével. Finom fehér por, semleges illattal. Inci: acacia senegal gum. Feszesítő hatású, kisimítja a bőrt, javít annak hidratálásában.
  • Citromfű víz
    A citromfű víz vagy Melissa-víz a bőr öregedését megelőző és kezelő hidrolátum, minden bőrtípusra alkalmas, kiváltképp az érett bőrre. Nyugtató, gyulladásgátló, kisimítja a bőrt. Kimondottan ajánlott a törékeny, kiszáradt, irritált bőrre. A levelek és virágzat lepárlásával nyert virágvíz. Kis-Ázsiából származik, napjainkban egész Európában elterjedt, Magyarországon is megterem. A citromfű egy aromás növény, széles körben felhasználják a természetgyógyászatban és a mindennapi étrendben. Ez egy színtelen folyadék, jellegzetes fűszerű, enyhén citromos illattal.Biológiailag tiszta, tartósítószertől mentes termék. Az összetevő 100%-a organikus mezőgazdaságból származik.
  • Sáfrányos szeklice olaj
    Egy többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag növényi olaj. Lágyító, tápláló, regeneráló és öregedés-ellenes hatása jótékony a bőr a számára. Különösen a száraz, érett bőrre, karikás szemkörnyékre, kipirosodott bőrre megfelelő. Nem hagy zsíros filmréteget a bőrön. Omega-6, K és E vitaminban és antioxidánsokban gazdag. Kivonással/préseléssel nyerik a növény magvaiból, majd finomítással szagtalanítják és kivonják a gyantát Enyhén sárgás színű, enyhe jellegzetes illatú átlátszó olajos folyadék. Inci: carthamus tinctorius seed oil
  • Hidrogenizált ricinusolaj
    Növényi eredetű összetevő, mely fényes kinézetet kölcsönöz. Lágyító és hidratáló hatásúm védi a bőrt a kiszáradástól. A bio készítmények készítéséhez engedélyezett összetevő mely hosszantartó csillogást biztosít a bőr felületén. Semleges ízű és illatú.
  • Hialuronsav
    Több fajtája létezik, HMW, OLIGO, LIPO, és LMW, nekünk ez utóbbira esett a választásunk. Ez egy ideális természetes hidratáló tényezőnek számító és kozmetikumokban széles körben használt, alacsony molekulatömegű hialuronsav  ami tartós hidratálást, feltöltő hatást, jó felszívódást kölcsönöz a bőrnek. A tesztek azt mutatják, hogy a nátrium-hialuronátnak, más néven hialuronsavnak van a legnagyobb nedvesség-felszívó képessége. Biotechnológiai eljárásokkal, növényi forrásokból, fermentációs folyamatok során nyert termék. A hialuronsav természetesen megtalálható az emberi test különböző részeiben: a bőrben, az ízületi folyadékokban, kötőszövetekben. Inci: sodium hyaluronate  
  • Panthenol
    A panthenol vagy B5 provitamin egy elismert szerkezetjavító és hidratáló hatású, gyulladásgátló hatóanyag. A B vitaminok csoportjának tagja, a pantoténsav – B5 vitamin – minden életforma számára lényeges elem. A panthenol a B vitamin előfutára, amely amint a bőrbe jut, gyorsan pantoténsavvá alakul, amely fontos szerepet játszik a sejtek és szövetek aktivitásában. Ez egy majdnem szagtalan, viszkózus színtelen folyadék.
  • Növényi “szilikon”
    Egy innovatív, növényi eredetű száraz bőrlágyító. Könnyen eloszlik a bőrön, nem hagy zsíros réteget és a szintetikus szilikonéhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Igen kellemes textúrájú, könnyen felvihető és gyorsan beszívódik. Szilikon a növények erejével! Egy olyan alternatíva a petrokémiai kozmetikai alapanyagokra, mely azonos tulajdonságokkal rendelkezik, nem csökkentve az érzéki hatásokat. Színtelen, szagtalan, átlátszó folyadék. Az inci listán undecane (and) tridecane néven szerepel.
  • Növényi emulgeáló
    Methyl Glucose Sesquistearate egy növényi eredetű emulgeálószer, amely segít a víznek, és az olajnak “barátságba” keveredni. Kellemes kinézetű és textúrájú krémeket  alkot, a professzionális kozmetikumokban sűrűn használt összetevő. Ez egy “PEG-mentes”, nem-ionos, nem-zsíros emulgeálószer.
  • Görögdinnyemag olaj
    A görögdinnyemag olaj rendkívül könnyű szerkezetű száraz olaj, gyorsan beszívódik a bőrbe. Remekül egyensúlyba hozza a faggyútermelést. Regeneráló, hidratáló, és szerkezet javító hatásáért is értékelt olaj, hozzájárul a bőr savköpenyének helyreállításához, rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek, rendkívüli hidratálást, és védelmet nyújt számára. Egyensúlyban tartja a faggyútermelést. Finom, könnyű, nem-zsíros olaj lévén, kellemes érzetet ad.
  • Olivaolaj
    Az olivaolaj tápláló, hidratáló és bőrpuhító / lágyító hatásával többszörösen jótékony hatást gyakorol a bőrre. Védőhatású és késlelteti a bőr öregedését. Polifenolokat, fitoszterolokat és E vitamint tartalmaz. Az Szíriában honos olajfa nagyon elterjedt Spanyolország, a szárazföldi Görögország és a görög szigetvilág területén. Az olivaolajat hidegen sajtolással – nem a magból, hanem a gyümölcs húsából nyerik. Származási hely: Görögország
  • Méhviasz
    Régóta használt, gyakori összetevő a kozmetikai termékekben. Rugalmasságot, és bársonyosságot kölcsönző összetevő, szerkezetjavító hatásáért régóta értékelik. Nyugtató hatása van és segít a bőrnek a nedvesség megtartásában. A méhviasz egy sor olyan hatóanyagot tartalmaz, melyek aktívak maradnak hőkezelés után is. Stabilitást, tömörséget és bőrbarát szerkezetet kölcsönöz a kozmetikai készítményeknek. Illata enyhe, mézre emlékeztető, a GlamOriginal sminktermékekben a sárga, hőkezelés nélküli változatot használjuk elsősorban.  
  • Bambusz por
    Zsíros és vegyes arcbőrre mattító hatással van, a bőrt feszesítő, tónusjavító kivonat, selymes, bársonyos tapintást kölcsönöz a bőrnek. Előállítása nagyon érdekes, begyűjtik a vadon termett bambusz törzséből a nedvet, kiszárítják és mikronizálják. Adalékmentes, növényi szilíciumban gazdag.  
  • Xanthángumi
    Világos, enyhén sárgás árnyalatú apró granulátum, melyet gélképzőként használnak a kozmetikumokban. Természetes anyag, amelyet a cukor és melasz erjesztése során állítanak elő.
  • Vas-oxid
    Természetes színezékek: kék, zöld, sárga, vörös és barna pigmentek. Ezen pigmentek, azaz vas-oxidok elengedhetetlen összetevői például a natúr púdernek, pirosítónak, stb. Rendkívül színezőek, élénk színűek. Egyenesen az anyatermészet lágy öléről.
  • Titán-dioxid
    Fényvédő és bőrnyugtató hatású fehér por. Pigmentként, valamint fehérítőként is használják. Nem szívódik be a bőrbe, és nem is káros.
  • Sztearinsav
    Növényi eredetű anyag, amely természetes módon megtalálható a növényi olajokban és vajakban. Remek emulgeáló és stabilizálószer.
  • Szilika
    Fényvisszaverő tulajdonságainak köszönhetően optikailag segít a ráncok halványításában. Nagyon selymes tapintású fehér por, ezernyi apró gömböcskéből áll. Remek nedvszívó hatása van, mely a zsíros bőrűeknek segít. Gyakran összekeverik a mérgező kristályszilikával, de a két anyag teljesen más.
  • Sheavaj
    Minden bőrtípusra alkalmas, hiszen védi és táplálja a bőrt, valamint segíti a víz bőrbe zárását. Krémszínű, jellegzetes aromás illatú csodaszer. Kiváló sebgyógyító. A-, E- és F-vitamint tartalmaz. Bár viszonylag lassan szívódik fel, azonban így hosszabban és mélyebben hidratál. Gyulladáscsökkentő és nyugtatja az irritált bőrt. Alapvetően 5-6-os erősségű fényvédő faktorral rendelkezik, valamint – az avokádóolajhoz hasonlóan – elősegíti a kollagéntermelést. Bio minőségű, és EcoCert minősített alapanyag.
  • Rozmaringkivonat
    Kiváló antioxidáns hatása miatt már kis mennyiségben is remekül segít a kozmetikumok tartósításában. Gátolja az olajok avasodási folyamatait. Sötétzöld, majdnem fekete, sűrű, jellegzetes, de nem kellemetlen illatú tartósítószer. Gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik.
  • Ricinusolaj
    Ezt az olajat egy évelő trópusi dísznövény magjából hidegen sajtolják, így tudják pozitív tulajdonságait megőrizni. Sűrű, nagy viszkozitású, víztiszta olaj, amely zsíros érzetet hagy, de nem tömíti el még az érzékeny bőr pórusait sem. Ez az összetevő 100%-ban organikus gazdálkodásból származik. Bio minőségű, és EcoCert minősített alapanyag.
  • Olivem 1000
    Olívaolajból előállított emulgeálószer. Fehér pehely formában árusítják. Tapintásra zsíros, tapadós anyag. Könnyen felszívódik, a bőrön nem hagy zsíros érzetet. Mivel olívaolajból készül, ezért selymessé és bársonyossá varázsolják bőrödet az ezzel készült kozmetikumok. Minden bőrtípus számára kiváló. Bio kozmetikumokban használható alapanyag.
  • Mica porok
    A mica porok a kozmetikumok színezékei.  Muszkovitból, azaz  csillámkőből állítják elő különböző színezési eljárásokkal. Ezekhez a bőrbarát színezékekhez nem adnak semmilyen mesterséges anyagot. Röviden úgy állítják elő, hogy a  muszkovit micát apró darabokká őrlik, majd magas hőnek ellen álló vas oxidokkal, vagy ultramarinokkal vonják be, majd tovább őrlik, de természetesen a valóságban ez egy több fázisú, igen bonyolult eljárás.
  • Mangóvaj
    A különleges mangóvaj élénkítő, bőrfeszesítő, rugalmasságjavító tulajdonságai miatt kiváló natúr dekorkozmetikai alapanyag. Az Indiából származó gyümölcs magjából hidegen sajtolják, hogy megőrizze a benne lévő értékes vitaminokat. Könnyen felszívódik, nem hagy zsíros érzést a bőrön. Kiváló hajregeneráló tulajdonságokkal is rendelkezik, valamint segíthet a terhesség utáni csíkok elhalványításában is.
  • Magnézium-sztearát
    Fehér, finom szemcsés por. Kozmetikumokban elősegíti azok tapadását. Szerkezetjavító, mattító hatású. Növényi eredetű összetevő. Az élelmiszeriparban is használják. Mellékhatása nem ismert.
  • Lysolecithin
    Egy kíméletes és ápoló elmulgeálószer. Sűrű, sárgás folyadék. Növényi, szója alapú.  Segíti a tápláló anyagok bőrbe jutását. A vele készült termékek kiváló bőrápoló hatásúak.
  • Kókuszolaj
    Sűrű, fehér, krémes anyag, amely nagyon hamar, körülbelül 25 fok körül víztisztává olvad. A hidegen sajtolt bio olaj megőrzi a kókusz jellegzetes illatát. Tele van vitaminnal, minden bőrtípusra ajánlják, főleg a száraz, érett bőr szereti. Selymessé, hidratálttá varázsolja a bőrt. Használata során nem hagy olajos érzetet. A natúrkozmetikumok világának egyik szupersztárja. Bio minőségű, és EcoCert minősített alapanyag.
  • Karnaubaviasz
    Sárgás viasz, jellegzetes, kellemes illattal. A brazíliai copernica cerifera, azaz karnaubapálma leveléből nyerik ki. Felhasználása sokrétű, még a gyógyszeriparban is használják. Segít a bőr nedvességtartalmát megőrizni. Stabilitást és keménységet kölcsönöz a termékeknek.
  • Kaolin
    A kaolin, vagyis fehéragyag remek bőrpuhító tulajdonságokkal rendelkezik. A termékekben levőt a mediterrán medencében állítják elő, kinyerés után az ősi módszereket alkalmazva a napon szárítják, hogy értékes tulajdonságai megmaradjanak. Különösen ajánlott a kiszáradt, cserepes bőr kezelésére. Segít a bőr faggyútermelésének szabályozásában is, valamint bőrnyugtató tulajdonságokkal is rendelkezik.
  • Kandelilla viasz
    Sárga színű, jellegzetes, kellemes illatú viasz. Kiváló alapanyaga a rúzsoknak, hiszen a kész terméknek természetes fényt kölcsönöz. A méhviasszal ellentétben nem okoz irritációt, allergiát. Segít a termék állagát szilárdítani és azt megőrizni. Az euphorbia cerifera cserje leveléből nyerik ki. Segít a bőr nedvességének megőrzésében.
  • Glyceril-caprilate
    Vagy más néven caprylic triglyceride, eltördelt kókuszolaj, amely bőrre gyakorolt tulajdonságaiban nagyon hasonlít a kókuszolajhoz. Könnyen és gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros érzetet a bőrön. A benne lévő vitaminoknak köszönhetően megelőzheti a bőr idő előtti öregedését.
  • Glicerin
    Növényi eredetű összetevő, elősegíti a víz bőrben tartását. Átlátszó, sűrű folyadék. Nagy mennyiségben száríthatja a bőrt, de megfelelő arányban lágyítja, bársonyossá varázsolja azt. Minden bőrtípusra megfelelő. Nem okoz sem allergiát, sem irritációt.
  • E-vitamin
    Sűrű, sárgás folyadék, segéd tartósítószerként is funkcionál kiváló antioxidáns tulajdonsága miatt. Bőrpuhító hatásáról ismert, mivel segíti a víz bőrbe zárását. Más néven tocopherolnak hívják. Kozmetikai és gyógyszerészeti tisztaságú. A száraz, érett bőr kifejezetten szereti.
  • EC5AT paratexin
    Ez a tartósítószer az EcoCert natúrkozmetikai minősítő rendszer által is elfogadott keverék. Összetevői: Dehydroxyacetic Acid – gomba és baktériumölő; organikus összetevő; Benzoic Acid -biztonságosnak minősített összetevő; Sorbic Acid, azaz szorbin sav – még élelmiszerek tartósítására is használják, érzékeny bőrre is használható; Benzyl Alcohol – kis százalékban a többi konzerválóval alkalmazva az egyik legkíméletesebb tartósító; Tocopherol, vagyis E-vitamin – kísérőanyag funkciót lát el ebben a kompozícióban.
  • Cink-oxid
    Fehér, porállagú anyag. Kiváló fertőtlenítő, segít a bőr gyulladásos folyamatainak helyreállításában. Kisgyermekek számára is biztonságos. UV-szűrő képességgel is rendelkezik. A GlamOriginal kozmetikumok számára jó tapadást biztosít. Festékanyagként is használják.
  • Cetil-alkohol
    Emulgeáló, sűrítő és hordozó anyag, bőrpuhító hatással. Segíti az anyagok könnyebb felszívódását. A GlamOriginal termékekben található változatát kókuszolajból nyerik. Minden bőrtípusra ajánlott. Fehér pehely formában árusítják.
  • Avokádóolaj
    A GlamOriginal termékeiben bio-minőségben használom, hiszen így értékes tulajdonságait a feldolgozás során sem veszíti el. Antioxidáns hatásáról híres, emellett lágyítja, puhítja és hidratálja is a bőrt. Tápláló, regeneráló, öregedésgátló hatásáról is ismert. Közepesen gyorsan szívódik fel, kellemes tapintást hagy a bőrön. Hidegen sajtolt, hogy minden értékes vitamin benne maradjon. Gazdag Omega-3-ban és E-vitaminban, de megtalálható benne az A-, B-, C- és D-vitamin is. Segíti a bőr kollagéntermelését, és segíthet a mitesszerek leküzdésében. 4-15-ös fényvédő faktorral rendelkezik.
  • Szőlőmagolaj
    A szőlőmagolaj egy könnyű, jó felszívódású, bőrregeneráló és szerkezetjavító hatású olaj. Lágyító, tápláló, antioxidáns hatású, jótékony hatással van a bőrre. A szőlőmagból hidegen sajtolással kinyert olaj magas linolsavtartalommal rendelkezik és fenolos vegyületekben gazdag, könnyű, száraz olaj, minden típusú arcbőr ápolására alkalmas. Kiváló a bőrre kifejtett regeneráló, szerkezet-javító hatása, segít fenntartani a bőr hidratáltságát és megelőzni a korai öregedését, harcol a szabadgyökök ellen.Tiszta, zöldes-sárga színű, alacsony sűrűségű, semleges illatú olaj, mely könnyen felszívódik, és nem hagy zsíros érzetet, valamint nem tömíti el a pórusokat sem!