2017-07-24

3 módszer a por állagú szemhéjpúderek használatára

3 módszer, hogy hogyan használd gazdaságosan a por állagú szemhéjpúdereket

A por állagú szemhéjpúderektől van, akik félnek, hiszen kiszóródhatnak, kiborulhatnak, nem tartják praktikusnak. De akkor vajon miért szeretik jobban a profi sminkesek a szemhéjpúderek ezen fajtáját? Hétköznapi felhasználásnál a kompakt festékekkel szemben nagy előnyük, hogy nem törnek szét, nem esnek darabokra. Nekem nagy kedvencem a por, csak helyesen kell használni.

1. Tehetünk a porból a kézfejünkre, ami jó megoldás, de egy picit maszatol. Vigyázni kell utána, hogy ne kenjünk mindent össze vele.

2. Közvetlenül a tégelyből is használhatjuk akár ujjal, akár ecsettel. Ha az utóbbi mellett döntünk, vigyázzunk arra, hogy ne mártsuk bele túlzottan az ecsetet, mert akkor rengeteg szemhéjpúder kerülhet az ecset fejére, és az ott ragadt por nagy része – a festék felvitelénél – a szem alatt végzi.

3. Legegyszerűbb és legpraktikusabb módja a gazdaságos használatnak, ha a szemhéjpúder kupakjába szórunk egy kevéske port, majd innen visszük fel a szemhéjra. Nem kell sokat kiszórni, hiszen magas pigmentáltságuk következtében sok bennük a színanyag, ezáltal kiválóan fednek. Jellemzően könnyen satírozhatóak. Nem véletlen, hogy a profi sminkesek jobban kedvelik, mint tömörített társaikat. Ráadásul a kupakból a fölösleg könnyen visszaönthető a tégelybe.

A fenti három pontban foglalt technikák bármelyike érvényes az ásványi púderek és pirosítók használatára is. Sminkre fel!

A GlamOriginal szemhéjpúderei egy extra kis belső kupakkal, “sószóróval” vannak ellátva, hogy semmiképp se szóródjanak szét például a táskánkban.
Így könnyen magunkkal vihetjük őket bárhová, bírják az utazást.;)

Ha tetszett cikkünk iratkozz fel hírlevelünkre: https://glamoriginal.hu

Kövess minket:

Facebook

Instagram

Youtube