2018-12-04 SZÍNTÍPUSOK- ŐSZ

SZÍNTÍPUSOK- ŐSZ

Sokan kerestetek meg, hogy mely színtípusba illetek, hogy tudjátok meghatározni magatokat. Az már köztudott, hogy adott évszaktípusoknak adott színek állnak jól. Míg egy élénk, hideg piros egy tél típusnak csodálatosan áll, az arca megtelik tőle élettel, addig egy ősz színtípus ugyanez a szín elsápaszt, beteges kinézetet kölcsönöz számára, és maximum a ruháját dicsérik meg az ismerősök, kollégák. Ha egy szín a mi színünk, és abban vagyunk, akkor gyakran halljuk, hogy hú, de jól nézel ki, milyen kisimult az arcod, de szép vagy ma. Hogy minél többet halljuk az önbizalom növelő kedves megjegyzéseket, végig vesszük az évszaktípusokat, hogy megkönnyítsük az eligazodást a színkavalkádban a következő vásárlásnál. Stílusosan az ősz színtípussal kezdjük, így ősz végén. Azt ne feledjétek, hogy tiszta színtípusok nem túl gyakoriak, így nálatok is előfordulhat, hogy bár ősz az alaptípusotok, de lehet, hogy például nyárba hajlik – ezért érdemes egy stílustanácsadót felkeresni, aki nagy biztonsággal megmutatja számotokra azt az egyedi színskálát, ami a Ti színeiteket tartalmazza.

Az ősz a lehulló levelek, a rozsdabarna fák, és a borongós kék ég évszaka. Az erdők lombjainak többsége elsárgul, majd a földre hullik, a talajt rozsda és mustársárga takaró vonja be, hogy alatta a természet téli álmára szenderülhessen. Az őszi táj komoly és méltóságteljes, olykor szomorú, a levegő a nedves fa illatával teli. Az ősz novemberben tetőzik, nem véletlenül hívták őseink ezt a hónapot az enyészet havának.

Az ősz típusú nőkre gyakran használják a földanya” jelzőt, ami hűen visszaadja a lényükben, megjelenésükben rejtőző melegséget és kedvességet. Akár az őszi erdőt, úgy keltik életre őket is a jellegzetesen mély, ragyogó, arannyal átitatott színek, ezért az ősz típus a falevelek barnás színeiben tündököl!

Ősz színtípus, főbb jellemzők:

  • A haj vörös, vörösesbarna, aranybarna sötétebb és világosabb árnyalatai, sötét szőke, csokibarna, melyben felfedezhető egy kis vörös csillogás is. Egészen a közepes szőkétől a mély barnáig terjedhetnek az árnyalatok.
  • A szem az aranybarnától a kéken át egészen a barnászöldig igen sokféle lehet, általában meleg tónusú. A tekintet is melegséget sugároz.
  • Az arcszínt meleg alaptónus jellemzi (világos/erős beige, meleg olíva, rózsaszínes meleg az arcbőr), mely a meleg világos árnyalatoktól a sötét meleg árnyalatokig terjedhet. Az intenzív árnyalatok jellemzik. Az anyajegyek és szeplők is aranybarnák, sárgásbarnák, bronzosak. Vigyázniuk kell, hiszen könnyen leéghetnek.

Az ősz típus színpalettája a közepesen világos, meleg színektől a közepesen sötét és sötét árnyalatokig terjed. Bátran viselheti a barna minden árnyalatát, akár mustársárgát is. Azok az árnyalatok, melyek a többi típust öregítik, az ősz típust sugárzó melegséggel ragyogják be.

Amit kerülniük kell az a fekete, szürke, rózsaszín, illetve az erős, éles tónusokat.

Ha ősz típusú vagy, az alábbi GlamOriginal színárnyalatokat ajánljuk neked:

Szemhéjpúder: Barnás fényes paletta, Matt barna paletta, Terrrás fényes paletta, Szemöldök paletta- sötét

Rúzs: Impact red, Ruby red

Szájfény: Impact red, Clear

Pirosító: Autumn sunset, Sunshine

Ha tetszett cikkünk iratkozz fel hírlevelünkre. ITT

Kövess minket:

Facebook

Instagram

Youtube

Forrás:

www.stilusmentor.hu

www.kommunikacio-stilus.hu

Kezdőlap