2018-01-11 8 bűn, amit biztos, hogy Te is elkövetsz a szempilláid ellen mindennap

8 bűn, amit biztos, hogy Te is elkövetsz a szempilláid ellen mindennap

Hogy ne kövesd el ezeket a hibákat!

A szempillaspirál a legnépszerűbb szépségtermék ami csodákat tehet a pilláiddal és az egész közérzeteddel. Elég pár perc, és teljesen megváltoztatja a tekinteted. Ugyanakkor ha nem vigyázol, akár legfőbb ellenséged is lehet egy kiadós szemgyulladás formájában. Összeszedtem nektek a 8 főbűnt.

1.        Szempillaspirálban, sminkben aludni

Tudom, egy fárasztó nap végén senkinek nincs kedve még ezzel is vacakolni, de hidd el, a befektetett idő megtérül! A spirálok úgy működnek, hogy megkeményítik a pillákat, így könnyebben eltörhetnek, például ha a párnához nyomódnak.

2.        Kölcsönadni a szempillaspirált másnak

Sose tedd, még a legjobb barátnődnek se (bocsi Anna). Végül is, a fogkefédet sem adod kölcsön, nem? Más ember, más bacik.

3.        Spirálozás után használni a szempilla göndörítőt

Mint feljebb már írtam, a spirálok megkeményítik a pillákat, így ha ebben az állapotban próbálod göndöríteni őket, sokkal könnyebben eltörhetnek, és kipróbáltam, nem lesz más a hatás.

4.        Vízálló szempillaspirál hosszútávú használata

Azért, hogy egész nap tartós legyen, kibírja a vizet és egy kiadós sírást is, teletömik mindenféle kemikáliákkal, amit a nap végén csak egy kiadós dörzsöléssel lehet eltávolítani. Ez hosszútávon pont elég ahhoz, hogy elgyengítse a szempillákat vagy akár ki is húzza őket.

5.        Műszempilla használata

Azt hiszem, ezt nem kell nagyon ecsetelnem, hogy miért rossz. De persze elismerem, hogy kecsegtető gondolat, hogy gyakorlatilag sminkben ébredsz, mint a sztárok a filmekben. J

6.        Szemdörzsölés

Egy álmos reggeli szemdörzsölés legalább olyan rossz, mintha a vízálló spirált próbálnád meg eltüntetni. Akármennyire is jólesne, inkább a laza, lágy mozdulatokat részesítsd előnyben!

7.        Tudd, mikor kell lecserélned a spirált! Ne használj lejárt dátumú kozmetikumot!

A tapasztalatok alapján érdemes 3-6 hónapos időközönként lecserélni a spirált. Sose tegyél bele vizet, mert ez a baktériumok melegágya!

8.        És végül a legnagyobb tévhit, hogy a spirál pumpálásával több termék megy a kefére.

Ezzel nemcsak a termék „élettartamát” rövidíted le, hiszen levegő megy a tégelybe és ezáltal gyorsabban kiszárad, hanem még a bacilusok is könnyebben megtelepszenek benne. Ha mindenképp szükségét érzed valaminek, inkább körkörös mozdulatokkal próbálkozz!

Ha tetszett cikkünk iratkozz fel hírlevelünkre. ITT

Kövess minket:

Facebook

Instagram

Youtube