Kobzos Judit | GlamOriginal by nature - Smink vegyszerek nélkülMiért kezdtem saját sminkterméket gyártani?

Egy évtizeden át légiutaskísérőként dolgoztam, ez idő alatt nagyon fontos volt számomra, hogy legalább a hétköznapokban vegyszerek nélkül éljünk a családommal. Egyik délután alapos utánajárás, és hosszas internetes keresgélés után kidobtam az otthonunkban található összes vegyszert. Majd következtek a krémek és a tusfürdők.

Sajnos, akárhogy kerestem, nem találtam az elvárásaimnak megfelelő sminktermékeket, amelyeket nekem tetsző színekben és árnyalatokban megkaphattam volna. Ez a munkám miatt nagyon fontos volt számomra, hiszen nap mint nap hosszú órákat töltöttem sminkben. Végül találtam egy natúrkozmetikai tanfolyamot, melynek elvégzése után fogalmazódott meg bennem, hogy a saját igényeimet magam alkotta sminktermékekkel elégíthetném  ki, azaz magam is elkészíthetném őket, immáron mint okleveles krém-, és szappankészítő.

Sokszor éjszakákon át olvastam a külföldi oldalakat, ötletek, tudásanyag után kutatva, hogy csakis a legtermészetesebb anyagokat tegyem a sminkszereimbe.

Így alkottam meg a GlamOriginal termékcsaládomat, amely teljesen natúr és kizárólag vegyszermentes alapanyagokat tartalmaz. A termékek 2 éves fejlesztői munka és kutatás eredményeként születtek meg.

Családias műhelyemben minden terméket egyedileg kézzel készítek, a legmagasabb higiéniai elvárásoknak megfelelően. Megígérhetem, hogy eddig is, és ezután is a legjobb minőségre törekszünk.

Célom, hogy olyan termékeket állítsak elő, melyeket bárki nyugodt szívvel és biztonsággal használhat, legyen szó kismamáról, tudatos életmódot élőkről vagy fiatalokról.

Bőrünk a legnagyobb kincsünk, egészségünk érdekében meg kell védenünk a káros anyagoktól, vegyszerektől. A GlamOriginal termékek nem tartalmaznak sem mesterséges tartósítószereket, sem mesterséges színezékeket, sem kőolaj-származékokat, sem szintetikus illatanyagokat. Természetesen állatokon sem tesztelünk. Azon kívül, hogy szerencsére hazánkban minden ilyen fajta művelet törvényileg tiltott, emellett számomra nagyon fontosak az állatok, gyermekkorom óta a mai napig szeretem magam körbevenni négylábúakkal: egy kutya és két csodaszép ló boldog gazdája vagyok. Nélkülük el sem tudom képzelni az életemet.

A folyamatosan bővülő palettával igyekszem elérni, hogy mindenki megtalálja a személyiségéhez és bőrtípusához leginkább illő dekorkozmetikumot.

Hiszem, hogy termékeimmel értéket teremtek. Célom, hogy felhívjam az emberek figyelmét az egészség- és a környezettudatosságra, ezért például nem teszek a termékeimbe pálmaolajat, ezzel is védve az esőerdőket.

Küldetésem, hogy mindenkinek lehetősége nyíljon a számára megfelelő összetételű dekorkozmetikum megvásárlására. Ennek érdekében nem a profit maximalizálására törekszem, hanem olyan árpolitikával dolgozom, hogy a számomra oly’ fontos társadalmi hasznosság megmaradhasson a termékeim eladásánál is.

Kobzos Judit

A GlamOriginal alapítója