Judit-vekonyabbkarMiért kezdtem saját sminkterméket gyártani?

Egy évtizeden át légiutaskísérőként dolgoztam, ez idő alatt nagyon fontos volt számomra, hogy legalább a hétköznapokban vegyszerek nélkül éljünk a családommal. Egyik délután alapos utánajárás, és hosszas internetes keresgélés után kidobtam az otthonunkban található összes vegyszert. Majd következtek a krémek és a tusfürdők.

Sajnos, akárhogy kerestem, nem találtam az elvárásaimnak megfelelő sminktermékeket, amelyeket nekem tetsző színekben és árnyalatokban megkaphattam volna. Ez a munkám miatt nagyon fontos volt számomra, hiszen nap mint nap hosszú órákat töltöttem sminkben. Végül találtam egy natúrkozmetikai tanfolyamot, melynek elvégzése után fogalmazódott meg bennem, hogy a saját igényeimet magam alkotta sminktermékekkel elégíthetném  ki, azaz magam is elkészíthetném őkek, immáron mint okleveles krém-, és szappankészítő.

Sokszor éjszakákon át olvastam a külföldi oldalakat, ötletek, tudásanyag után kutatva, hogy csakis a legtermészetesebb anyagokat tegyem a sminkszereimbe.

Így alkottam meg a GlamOriginal termékcsaládomat, amely teljesen natúr és kizárólag vegyszermentes alapanyagokat tartalmaz. A termékek 2 éves fejlesztői munka és kutatás eredményeként születtek meg.

Családias műhelyemben minden terméket egyedileg kézzel készítek, a legmagasabb higiéniai elvárásoknak megfelelően. Megígérhetem, hogy eddig is, és ezután is a legjobb minőségre törekszünk.

Célom, hogy olyan termékeket állítsak elő, melyeket bárki nyugodt szívvel és biztonsággal használhat, legyen szó kismamáról, tudatos életmódot élőkről vagy fiatalokról.

Bőrünk a legnagyobb kincsünk, egészségünk érdekében meg kell védenünk a káros anyagoktól, vegyszerektől. A GlamOriginal termékek nem tartalmaznak sem mesterséges tartósítószereket, sem mesterséges színezékeket, sem kőolaj-származékokat, sem szintetikus illatanyagokat. Természetesen állatokon sem tesztelünk. Azon kívül, hogy szerencsére hazánkban minden ilyen fajta művelet törvényileg tiltott, emellett számomra nagyon fontosak az állatok, gyermekkorom óta a mai napig szeretem magam körbevenni négylábúakkal: egy kutya és két csodaszép ló boldog gazdája vagyok. Nélkülük el sem tudom képzelni az életemet.

A folyamatosan bővülő palettával igyekszem elérni, hogy mindenki megtalálja a személyiségéhez és bőrtípusához leginkább illő dekorkozmetikumot.

Hiszem, hogy termékeimmel értéket teremtek. Célom, hogy felhívjam az emberek figyelmét az egészség- és a környezettudatosságra, ezért például nem teszek a termékeimbe pálmaolajat, ezzel is védve az esőerdőket.

Küldetésem, hogy mindenkinek lehetősége nyíljon a számára megfelelő összetételű dekorkozmetikum megvásárlására. Ennek érdekében nem a profit maximalizálására törekszem, hanem olyan árpolitikával dolgozom, hogy a számomra oly’ fontos társadalmi hasznosság megmaradhasson a termékeim eladásánál is.

Balogh-Kobzos Judit

A GlamOriginal alapítója

Ágó Anna vagyok, a GlamOriginal by Nature marketingese.Anna

Balogh-Kobzos Judittal, a GlamOriginal megálmodójával gimnáziumi osztálytársak voltunk. Már az évnyitón felhívta rá anyukám a figyelmemet: “Nézd, az a lány nagyon helyes, nekem ő a legszimpatikusabb.” Nyilván kamaszként első pillanatra ellenkeztem a szülői sugallat ellen, de heteken belül kiderült, hogy Judit valóban egy olyan erős egyéniség és személyiség, akivel jól megértjük egymást. Közel 20 éve vagyunk a legjobb barátnők, egymás támaszai a boldog és nehéz időkben is. Örömmel töltött el, hogy esküvőjén a tanúja lehetettem, és hogy a GlamOriginal kommunikációs és PR feladatainak ellátásánál rám gondolt.

A termékeket az első időszaktól kezdve tesztelem, és ma már csak ezeket használom. És nem csak feladatból, hanem mert valóban jók – a bőröm nem hazudik. Igen érzékeny hámrétegem kiált a GlamOriginal termékekért, és kiáll mellettük. A legtöbb terméktől viszketett, begyulladt a szemem, a GlamOriginal termékeitől nem. És nekem ez a legnagyobb bizonyíték. Mert ami kiváló, az kiváló! Hiszek abban, hogy ez a termék önmagát adja el, mert azt adja, amit ígér!

Mivel az igazság a gyengém, és minden helyzetben azt kutatom, a GlamOriginalban végzett kommunikációs és PR-feladataim a nyugalmat és tisztaságot adják. Nincs felfújt lufi, csak a szimpla valóság. A 100%-ban természetes natúr dekorkozmetikumok, amelyek magukban hordozzák a szépséget és mindazt a szeretetet, amellyel Judit készíti őket. Mert egy cél van az életben a szeretet minden körülmények közt való megtapasztalása.

 

Emese, a GlamOriginal egyik termékfejlesztője.emese

Az általános iskolában szerettem meg a kémiát. 19 évet tanítottam egy helyen, a Vakok Általános Iskolájában.

2012-től dolgoztam, mint vezető oktató, egy kozmetikai cégnél, először természetesen kitanultam a szappan- és krémkészítés minden csínját-bínját, elméletben és gyakorlatban is. Itt ismerkedtem meg Judittal, aki a tanítványom volt még akkor, és 2015 óta együtt fejlesztjük termékeit.

Másik “szerelmem”, a meseterápiára, amivel két éve kezdtem foglalkozni. A mese varázslatos erejét mindig fantasztikus megtapasztalni, és nem csak gyerekeknél működik.