2017-01-07 Hogyan sminkelj natúr dekorkozmetikummal?

Hogyan sminkelj natúr dekorkozmetikummal?

A GlamOriginal natúr dekorkozmetikum-termékek kifejlesztésénél ügyeltünk rá, hogy használatuk hasonló legyen, mint amit már megszoktál. Általában véve natúr dekorkozmetikummal ugyanúgy kell sminkelni, mint a hagyományos sminktermékekkel. Ám mivel ezek a termékek nem tartalmazzák azt a rengeteg szintetikus anyagot (ezért natúr dekorkozmetikumok), melyek által hagyományos társaik használata oly egyszerű, néhány szempontot figyelembe kell venned. Ebben a bejegyzésben ezeket vesszük sorra.

Következő termékünk a GlamOriginal alapozó. Törekedtem arra, hogy a már megszokott könnyedséggel lehessen felvinni, és egész nap tartós maradjon. Mivel nem tettem bele a csúszásért felelős szintetikus anyagokat – például szilikont -, ezért előfordulhat, hogy első használatra picit más érzést ad. A GlamOriginal alapozó állaga könnyed és tartós fedést biztosít. Ezt a hatást a natúr dekorkozmetikumokban megengedett összetevőkkel értem el, megtalálhatóak benne például természetes olajok, szilika por, természetes színezék, fényvédő titán-dioxid és cink-oxid. Nagyon fontos, hogy a hármas arcápolási rutint elvégezd alapozás előtt, így arcod táplált és természetes fényű lesz. A következő lépés előtt várj 10-15 percet, hogy bőröd beszívja az értékes hatóanyagokat.

Az alapozó felvitele után használj GlamOriginal fixáló púdert – az alapozód színével megegyezőt, vagy annál egy árnyalattal világosabbat. Ne feledd, hogy ezzel nem színezünk, csak fixáljuk a natúr alapozót, hogy még tartósabb legyen. Ne használj belőle sokat, mert esetleg megülhet az apróbb ráncokban. A szem alatti területekre tegyél a legkevesebbet.

Következő lépés a pirosítás művészete. A GlamOriginal pirosítót arcformádnak megfelelően vidd fel. Kiváló lehetőség az arc kisebb hibáinak, szabálytalanságainak korrigálására. Ha azonban nincs időd, vagy nem tudod, mi áll neked legjobban, legegyszerűbb, ha egy nagyot mosolyogsz, és az ekkor az arcodon lévő legmagasabb pontra teszel egy kicsit a pirosítóból, majd elsatírozod az ecsettel, kifelé söprögető mozdulatokkal.

A natúr dekorkozmetikumokkal történő sminkelés következő lépése a szemhéjpúder. Érdemes a GlamOriginal folyékony korrektorral vagy alapozóval egy vékony réteget fölvinni a szemhéjadra a GlamOriginal szemhéjpúder használata előtt, hogy az egész a helyén maradjon és színe tartós legyen. Használhatsz akár több színt is, csakis a fantáziád szabhat határt.

A GlamOriginal zselés szemhéjtussal kicsit egyszerűbb dolgod van, hiszen nem kell hegyezni. Csak mártsd bele a tégelyben megtalálható praktikus ecsetet és húzz egy vékony vonalat. Ugyanolyan szép lesz a hatása, mint a ceruzának. Hogy még tartósabb legyen, egy kis szemhéjpúderrel fixálhatod.

A natúr dekorkozmetikumok világában egyedi fejlesztésű GlamOriginal szempillaspirál teszi föl a pontot az i-re. Ez a GlamOriginal készítmény is kizárólag természetes alapanyagokból készült: cukorral és mézzel. Annyira tiszta, hogy meg is kóstolhatod. Helyes használattal hosszabbítja a pillákat, egész nap tartós marad, nem pereg le, sőt még egy kis könnyezéstől sem folyik meg. A kefe segítségével a szempillák tövétől fölfelé dolgozz úgy, hogy közben jobbra-balra mozgatod, mintha fűrészelnél. A drámai hatás elérése érdekében ezt ismételd meg kétszer. A két réteg felvitele között tarts pár perc szünetet, hogy a rétegek picit száradjanak, hiszen nincs benne PVP, amely segítené a festék gyors megkötését. (A PVP-t a hajlakkokban is használják – elképzelheted, mennyire tesz jót egy ilyen anyag a szemeid közvetlen közelében.) A GlamOriginal szempillaspirál, mivel natúr dekorkozmetikum, ehelyett cukrot és mézet tartalmaz ennek a szilárdító feladatnak az elvégzésére.

A smink megkoronázásához használd a GlamOriginal rúzst vagy GlamOriginal szájfényt. Figyelj arra, hogy ha erősebb szemfestést használtál, a szádra inkább a “nude” árnyalatok kerüljenek. Ha azonban éppen a szádat szeretnéd kihangsúlyozni, akkor mehetnek rá az erősebb árnyalatok. Bármelyiket is választod, csodásan ki fogja egészíteni az aktuális sminkedet.

Fontos, hogy sminkelés előtt és a nap végén is elvégezd a “hármas szabály”-t: tisztítás, tonizálás, hidratálás. Ebben a GlamOriginal sminklemosója lehet hű segítőtársad.

Meglátod, natúr dekorkozmetikumokkal sminkelni szinte ugyanolyan egyszerű, mint egy hagyományossal.

Leld örömöd a GlamOriginalban! A szépség benned rejlik!

Ha tetszett cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre még több érdekes tartalomért!