2018-08-30 Hogyan lettem natúr?

Hogyan lettem natúr?

Sokszor említettem már, hogy amikor a harmadik X-be léptem be, akkor kezdett fontossá válni számomra, hogy mit is kenek a bőrömre, mivel takarítok, meg úgy egyáltalán az egész natúr vonal. De azt még nem meséltem el részletesen, hogy hogyan is lettem natúr. Tudom, sok helyen lehet ehhez hasonló történeteket olvasni, de úgy gondolom, hogy ha csak egy hölgyet is ösztönzök a változásra, már megérte.

A kezdetek

Nos, 2012-t írunk, éppen az Egyesült Arab Emirátusokból, Abu Dhabiból tértem haza. Valószínűleg a meleg miatt, egy kis viszkető ekcéma korai nyoma látszottak a kezeimet, amit sebesre vakartam már, mikor hazatérésemet megünneplendő találkoztam szeretett Anna barátnőmmel egy vacsorára. Elkezdtünk beszélgetni az ekcémáról, kiderült, hogy ebben is jobban tájékozott mint én, és ajánlotta, hogy kezdjek el natúr szappant használni. Itthon éppen csak akkor kezdett virágba borulni a natúr iparág, így én is attól az egyetlen cégtől rendeltem meg a szappant, aki a piacon volt.

Nagyon szerettem a termékeiket, és ki tudtam vele váltani a samponom, tusfürdőm, arclemosóm. Bár ez utóbbi nem bizonyult jó választásnak a száraz arcbőrömre, ezért más opció után kellett néznem, az arclemosót egyszerű olívaolajra cseréltem. Ezen időszakban  jött a GlamOriginal ötlete is, hiszen mint légiutas-kísérő minden nap sminkeltem, és nem szerettem volna a bőrömet továbbra is kemikáliákkal terhelni.

Hogyan folytatódott

2013 május környékére teljesen át is tértem a natúr vonalra. Ám a polcokon biztonsági tartalékként még ott éktelenkedtek a bolti változatok. Így egyik reggel, mikor épp szabadnapos voltam, mondtam a férjemnek, hogy itt az idő, ki kell dobni mindent. Össze is pakoltam mindet, és kidobtam. Szégyenlem, hogy nem szelektáltam, csak az lebegett a szemem előtt, hogy megszabaduljak tőlük végre.

Belejöttem, és következtek a takarítószerek. Helyettük jött az ecet, citromsav, mosószóda és mosódió, amelyek remekül beváltak. Akkoriban nem lehetett még ennyi jótanácsot olvasni a neten, de sikerült mindennek alternatívát találni. Még fogkrémet is próbáltam készíteni kókuszolajból, szódabikarbónából és menta illóolajból, de sajnos nagyon rossz lett, így a férjemmel közös döntés alapján ezzel nem kísérleteztem tovább. A takarítás nem tart tovább a természetes tisztítószerekkel, például először befújom a kádat és csempét ecetes citromos vízzel – felvágott citromot 6 hétig ecetben áztatok –, majd beszórom mosószódával. Ez a kettős remekül leoldja a zsírt és a vízkövet is. Hogy reakcióba lépjenek egymással, egy picit hagyni kell őket, de addig nagyszerűen lehet tükröt takarítani. Mára azt mondhatom, hogy mindenre megvan a bevált praktikám. A parkettánk felmosó vizébe kis olívaolajat és narancs illóolajat teszek, a fürdőszobát ecetes, teafaolajos vízzel mosom föl. Mosószert pedig mosódióból főzök.

Napjainkban

Sőt, már az étkezésemben is egyre jobban odafigyelek, például a kenyeret magam sütöm. Lehet, hogy nem kizárólag ezek miatt, de szépen lassan múlik az allergiám, már nem tüsszögök tavasztól őszig.

Most lehet, hogy azt mondod, erre neked nincs időd, pedig ezek csak pár perces „extra” feladatok, az egészséged érdekében bele fog férni. Ha szükséged van bármilyen tanácsra, ezügyben is szívesen segítek, akár recepttel, akár egy biztató szóval.

Sok sikert a változáshoz, változtatáshoz!

Ha tetszett cikkünk iratkozz fel hírlevelünkre. ITT

Kövess minket:

Facebook

Instagram

Youtube