2020-03-20 A termékek útja a gondolattól a webshop polcaiig

A termékek útja a gondolattól a webshop polcaiig

Amikor egy ötlet, vagy egy igény a részetekről megfogalmazódik, először mindig a lehetséges hozzávalókat gondolom át, mint mikor főzök. Majd utánanézek, hátha találok még valami jó alapanyagot, amit feltétlen ki kell próbálnom az aktuális készítményhez. Ha találok, , alaposan elolvasom a leírását, rendelek belőle, és miután megérkezett az alapanyag, a címkéjére írok néhány fontos tudnivalót, például, hogy mikor kell belekeverni a krémbe, vagy milyen arányban kell használni. Tarts velem, bemutatom mi a termékek útja a gondolattól a webshop polcaiig.

A kísérleti szakasz:

Ezután elkezdek kísérletezni, többnyire írok egy kiinduló receptet, és megnézem, hogy mi lesz belőle, majd tovább fejlesztem. Néha csak 0,1 g-ot kell kivenni, vagy beletenni valamiből, de olyan is van, hogy már ekkora kis mennyiségtől is egészen más lesz az állaga.

Ha sikerült olyat alkotnom, amivel elégedett vagyok, akkor beletöltöm a majdani tégelyébe, hiszen majd Ti is ebből fogjátok használni. Ráadásul előfordul, hogy egy anyag teljesen máshogy „működik” üveg vagy műanyag tégelyben. Nyáron, mikor az alapozókat készítettem nektek, akkor sokat repültek velem a termékek, és egyfolytában szétváltak. Jó pár hónap volt, mire rájöttem, hogy csak a nyomáskülönbséget nem szeretik.

Jön a kipróbálási szakasz, ez a legizgalmasabb. Ilyenkor hosszasan tesztelem magamon a termékeket. Arra figyelek, hogy mennyire fed, mennyire tartós, milyen érzést nyújt egész nap, illetve miután lemostam. Milyen az állaga, illata változik-e a használat során?

Mi történik, ha valami nincs rendben?

Ha valamit ezek közül nem találok rendben, akkor újra nekiállok, megcsinálom immáron a kicserélt mennyiséggel. Ezek a receptek egyébként nagyon pontosan vannak dokumentálva, már egy kis eltérés is másfajta állagot, használhatóságot eredményez. Rengeteg tapasztalat kell ahhoz, hogy mit, hogyan, és mikor kell belemérni, összemelegíteni az egyes termékekbe.

Végül, ha rendben találok mindent:

Amikor rendben van minden, végre elkészült a formula, akkor még Imelda a sminkesünk is leteszteli. Ha neki is jó, akkor jöhet a tégely és alapanyag rendelés. Ezután megkérem Esztert, a csodás grafikust, hogy készítse el a címkéjét. Megírom neki, hogy mik azok a kötelező dolgok, amik rajta kell, hogy legyenek az EU-s kozmetikai törvény szerint, a többit pedig ő álmodja hozzá. Ha kész a matrica terve, akkor Péter segít a közeli nyomdában, hogy fizikailag is megvalósuljon a grafikai terv.

Én eközben elviszem a prototípusokat fotózásra a Tiliteo Fotóstúdióba, hogy a webshopban profi képek legyenek. Jókat nevetünk, és iszunk egy remek kávét Imeldával, amitől alig tudok este elaludni.

Megírom még a termék leírását a webshopba, majd nekiesek a kötelező dolgoknak. Hiszen a termékek engedélyeztetésének komoly szabályai vannak. Elküldök belőle egy mintát mikrobiológiai vizsgálatra, ennek az eredménye többnyire egy hét alatt megérkezik. Közben elkezdem írni a termék információs dokumentációt, amit a vegyész fejez be. És feltöltöm az uniós kozmetikai portálra is a terméket.

Ha minden, és mindenki kész, akkor mehet a termék a shopba, hogy ti is kedvetekre válogathassatok! Ugye nem is olyan bonyolult a termékek útja a gondolattól a webshop polcaiig?

Ha tetszett cikkünk iratkozz fel hírlevelünkre. ITT

Kövess minket más csatornáinkon is:

Facebook; Instagram; Youtube