2017-05-31 5 könnyű lépés az egész nap tartós sminkért.

5 könnyű lépés az egész nap tartós sminkért.

A gyors, tartós smink titkai

  • Tisztítás, tonizálás, hidratálás
  • Alapozás
  • Pirosítás
  • Igéző szemek
  • Ajkak

Első lépés, amit semmiképp se hagyj ki, az a hármas szabály. Tisztítás, tonizálás, hidratálás. Hiszen éjszaka, alvás közben sem áll meg a faggyútermelés, ezt a legjobb mielőbb eltávolítani a bőrödről, nem rásminkelni. Így érheted el, hogy bőröd remek, egészséges árnyalatú lesz. Ha van egy kis időd tégy egy karika uborkát, vagy a reggeli fekete teádból megmaradt filtert a szemedre pár percre. Ez segít Téged az ellazulásban, a napi teendőkre hangolódásban, de legfőképpen a szem alatti csúnya karikák eltávolításában. Vigyázz, nehogy vissza aludj!

De térjünk vissza a 3-as szabályhoz. Szerencsére van lehetőséged ezt egyben is elvégezni, méghozzá egy kétfázisú sminklemosóval, ami eltávolítja a szennyeződéseket az olajos részének köszönhetően, a vizes fázisa pedig segít a hidratálásban. Ha nincs ilyened otthon, sebaj, hagyományos módon tisztíts meg az arcod, majd töröld át a már bevált tonizálóval, és kend be arckrémmel. Utána 10-15 percet várj, míg a krém beszívódik, és kezdheted az alapozást. Én ezidő alatt megcsinálom a hajam többnyire.

Kész, beszívódott a krém, jöhet az alapozó. A zsíros bőrűek választhatnak egy mousse állagú, kicsit szárazabb alapozót, de nekik is megfelel a folyékony, mint a száraz, vagy kevert típusba tartozóknak.

Az alapozót mindenképp ecsettel, vagy az ujjaid segítségével vidd fel, sose szivaccsal. Hátránya, hogy sokkal több alapozót pocsékolsz el, és még a bacik is hamar elszaporodnak benne. Belülről kifelé haladj. Vigyél fel egy kis alapozót a homlok, orr, áll részre, de ne pöttyökben, hanem csíkokban, és ezt kezd a füleid irányába szépen egyenletesen eldolgozni. Ha nincs időd korrektorozni, az alapozó is remekül elfedi a sötét karikákat. Ha ez kész várj néhány percet, mielőtt egy kis fixáló púdert teszel rá, hogy egész nap tartós legyen az alapozás.

Pirosítóval egyszerű dolgunk van, két gyors módja van, hogy a megfelelő helyre tedd. Egyik, ha nagyot mosolyogsz, akkor a kiugró „almácskákra” tudod tenni, és a füleid felé elsatírozni. A másik, ha csücsörítesz remekül látható lesz az arccsontod, ez alá tedd a pirosítót.

Jöjjenek az ígért igéző szemek. Ha szeretnéd, hogy egész nap tartós legyen, kezd a zselés szemhéjtussal, vagy ceruzával. Erre tedd a szemhéjpúdert, ami lehet egy színből, de ha szeretnéd megvadítani, akár 2-3-4 színt is keverhetsz satírozhatsz. Majd még egyszer menj át a tus/ceruza vonalán, így biztos egész nap látszódik majd. Érdemes a szempillaspirált is két rétegben használni.

És végül, de nem utolsó sorban az ajkak. Használhatsz rúzst, szájfényt, vagy akár szájkontúr ceruzát is. Lényeg, hogy két rétegben vidd fel, úgy hogy a rétegek között rácuppantasz egy zsebkendőre. Így nem kell aggódnod, hogy az első korty kávédnál a bögre szélén marad az egész.

Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnél még több sminktanácsot kapni, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövess minket:

Facebook

Instagram

Youtube